NOS Voetbal

Teruggekeerde Dumfries leidt PSV met assists naar winst op Willem II

Bekijk de samenvatting van PSV - Willem II

Na een corona-uitbraak binnen de eigen selectie en een onthutsende 4-1 nederlaag bij PAOK in de Europa League heeft PSV zichzelf weer wat kleur op de wangen bezorgd door in de eredivisie thuis met 3-0 van Willem II te winnen.

Denzel Dumfries en Cody Gakpo zijn hersteld van het coronavirus en keerden terug bij PSV, dat nog wel een aantal spelers mist. Mohamed Ihattaren is ook in de ziekenboeg beland, maar niet vanwege corona. Hij is 'gewoon' ziek.

Dumfries zinspeelt op Oranje

Dumfries hoorde zondagmiddag pas dat hij kon spelen en was met twee assists direct belangrijk. Na afloop zei hij dat er nog "een verrassing" aankomt, waarmee hij hintte op een selectie voor Oranje. Dat nieuws werd later bevestigd door de KNVB.

"Het was een bizarre tijd als team", zei Dumfries na de winst op Willem II. "Het was een soort roulette, wie de volgende zou zijn die besmet was. Je denkt: dat overkomt mij niet. En dan zit je opeens thuis op de bank met corona."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Denzel Dumfries, Roger Schmidt en Adrie Koster.

PSV begon prima tegen Willem II en leidde snel met 2-0. Na een dieptepass van Pablo Rosario scoorde Philipp Max en na goed doorzetten van Dumfries was Mario Götze trefzeker.

Knappe reddingen Mvogo

Willem II stelde daar voor rust niets tegenover, maar zette PSV na rust flink onder druk. Doelman Yvon Mvogo voorkwam met twee knappe reddingen de 2-1.

Niet veel later kreeg Derrick Köhn rood (keiharde charge) bij Willem II en nam PSV het initiatief weer over. In de slotfase maakte Donyell Malen nog de 3-0.

Stand na speelronde 8

Voor de 40ste keer in 45 thuisduels met Willem II pakte PSV, dat derde staat in de eredivisie op twee punten van Ajax en Vitesse, de volle buit. De Tilburgers pakten twintig jaar geleden voor het laatst een punt in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl