Een oproep op de markt van Almelo
NOS NieuwsAangepast

RIVM: opnieuw minder besmettingen, ook ziekenhuisbezetting weer lager

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6689 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 578 minder dan gisteren werden gemeld. Het aantal bevestigde coronabesmettingen daalt al een week, en de ziekenhuisbezetting gaat voor de vierde dag op rij omlaag.

Er zijn 248 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 68 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2384 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2445), van wie 602 op de IC (gisteren: 603). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Bij het RIVM zijn 73 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 118 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 81 doden per dag, tegen 54 doden per dag een week eerder.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 421. Ook in Amsterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 377 en 201.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl