Fode Fofana (l) in actie tegen FC Den Bosch

Jong PSV mist 18 spelers, maar wint wel dankzij debutant Fofana

Jong PSV heeft vrijdag ondanks het gemis van maar liefst achttien spelers een 2-1 zege geboekt bij FC Den Bosch in de eerste divisie. De 18-jarige debutant Fodé Fofana maakte beide doelpunten. Koploper Almere City won met 2-0 van Jong AZ.

In Den Bosch miste Jong PSV twaalf spelers door een coronabesmetting, twee spelers door een reguliere blessure en vier spelers die met het eerste team mee waren gereisd naar Griekenland voor het duel met PAOK. Daardoor stond er op Dennis Vos na een compleet ander elftal dan de laatste wedstrijd tegen De Graafschap.

Debutantenbal

Naast Fofana speelden ook doelman Mark Spenkelink (23), Fredrik Oppegard (18), Mohammed Amin Doudah (18) en Mathijs Tielemans (18) hun eerste wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal en met invallers Fedde Leysen (17), Naim Matoug (17), Johan Bakayoko (17) maakten na rust nog drie spelers hun profdebuut.

PSV viert de eerste goal van Fode Fofana

Fofana opende in de 9de minuut de score en schoot in de 66ste minuut ook de tweede PSV-goal binnen. Verder dan de aansluitingstreffer van Romano Postema kwam Den Bosch niet. Fofana werd geboren in Groningen en kwam van 2013 tot 2015 uit in de jeugd van FC Barcelona. Daarna ging de centrumspits naar PSV.

Almere City in slotfase voorbij Jong AZ

Jong AZ gaf op bezoek bij koploper Almere City weinig weg voor rust. Alleen Damon Mirani en Oussama Bouyaglafen testten doelman Beau Reus. Michael Woud werd aan de overkant aan het werk gezet door Mohamed Taabouni en Peer Koopmeiners.

Almere City viert de 1-0

Ferdy Druif (AZ) en Mees Kaandorp (ex-AZ, nu Almere) misten na rust een goede kans, waarna Mirani en Kaandorp de thuisploeg alsnog de winst bezorgden.

NAC beëindigt nederlagenreeks

Na vier nederlagen op rij (inclusief KNVB-beker) won NAC vrijdag met 4-1 bij MVV Maastricht. Koen Kostons opende de score namens de thuisploeg, maar Sydney van Hooijdonk (penalty), Huseyin Dogan, Lex Immers en DJ Buffonge hielpen NAC aan de winst.

NAC klom door de zege naar de vierde plaats. NEC staat na een 2-2 gelijkspel tegen Helmond Sport vijfde. Na de vroege openingstreffer van Jelle Goselink voor Helmond Sport scoorden Terell Ondaan en Bart van Rooij voor NEC. Karim Loukili maakte uit een vrije trap gelijk.