Magnus Cort Nielsen
NOS Wielrennen

Cort Nielsen sprint naar zege in Vuelta, vlucht Cavagna strandt in slotkilometers

Magnus Cort Nielsen heeft de 16de etappe van de Vuelta a España gewonnen. Na 162 kilometer van Salamanca naar Ciudad Rodrigo versloeg de Deen van EF Education First onder anderen Primoz Roglic in de sprint van het uitgedunde peloton. Rodetruidrager Roglic pakte met zijn tweede plaats zes belangrijke bonificatieseconden.

In de heuvelachtige rit kwam op twee kilometer van de finish een einde aan een fraaie solo van Rémi Cavagna. De Fransman van Deceuninck-QuickStep was als laatste overgebleven van een vroege kopgroep van zes renners, met verder Ángel Madrazo, Juan Felipe Osorio en Jesús Ezquerra (allen Burgos-BH), Kobe Goossens (Lotto-Soudal) en Robert Stannard (Mitchelton).

Cort sprint naar zege in lastige Vuelta-rit, Roglic doet uitstekende zaken

De 16de etappe kende twee flinke obstakels, de Puerto El Portillo (tweede categorie) en El Robledo (eerste categorie). Bij de eerste klim moest Osorio lossen uit de kopgroep en op de tweede na ruim 126 kilometer kwamen Stannard en Cavagna alleen boven.

In de afdaling ging Cavagna ervandoor, maar de Fransman kon zijn vlucht niet bekronen. Alejandro Valverde zette aan voor de sprint. De 40-jarige Spanjaard werd echter voorbijgereden door Cort Nielsen, Roglic, Rui Costa en Dion Smith.

Rui Costa week tijdens de sprint van zijn lijn en hinderde daarbij onder anderen Roglic. De Portugees werd gedeclasseerd. Roglic (Jumbo-Visma) vergrootte met de zes bonificatieseconden zijn voorsprong op Richard Carapaz (Ineos) in het klassement tot 45 seconden.

Roglic grapt: 'Ik draag het groen, dus dan moet ik ook sprinten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl