Corcoran group
NOS Nieuws

Villa waar multimiljardair Jeffrey Epstein meisjes misbruikte, wordt gesloopt

De villa van wijlen Jeffey Epstein wordt gesloopt. In het huis in Palm Beach, Florida, zouden in een periode van zo'n dertig jaar tientallen minderjarige meisjes zijn misbruikt.

De koper, vastgoedontwikkelaar Todd Michael Glaser, zegt tegen Amerikaanse media dat hij een overeenkomst heeft gesloten met de familie van de multimiljardair. Zodra de koop rond is, wil Glaser beginnen met de sloop van het pand. Niemand wil daar, gezien de geschiedenis van de woning, nog wonen, meent hij. Daarom wil hij er een nieuwe villa bouwen.

De villa, die aan het water ligt, kwam in juli in de verkoop voor zo'n 19 miljoen euro. Glaser betaalde er bijna 3 miljoen minder voor.

In de Netflixdocumentaire Jeffrey Epstein: Filthy Rich is het huis uitgebreid in beeld gebracht:

De New Yorkse miljardair Epstein werd vorig jaar zomer gearresteerd, nadat hij door tientallen meisjes en vrouwen van seksueel misbruik was beschuldigd.

Hij en zijn vertrouwelinge Ghislaine Maxwell zouden jarenlang op grote schaal jonge vrouwen hebben geronseld. Zij werden door Epstein en zijn vrienden uit de hoogste kringen misbruikt. Tot zijn contacten behoorden onder meer oud-president Clinton en de Britse prins Andrew.

Een maand na zijn arrestatie pleegde Epstein zelfmoord in zijn cel. Maar veel mensen menen dat hij is vermoord, omdat invloedrijke betrokkenen bang waren dat hij uit de school zou klappen.

Vernielingen

De buren zullen naar verwachting opgelucht zijn als het pand verdwijnt. Rondom het huis zijn vernielingen aangericht en op het hek is in bloedrode letters 'Gone but not forgiven' geschilderd: vertrokken, maar niet vergeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl