Serge Gnabry (l) viert zijn treffer tegen Köln

Bayern nieuwe koploper in Duitsland na nederlaag Leipzig

RB Leipzig is de koppositie in de Bundesliga kwijtgeraakt aan Bayern München. Leipzig verloor met 1-0 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, terwijl Bayern met 2-1 won bij 1. FC Köln.

Ook Borussia Dortmund passeerde Leipzig met een zege op Arminia Bielefeld (0-2). De ploeg heeft evenveel punten als Bayern, maar staat door een minder doelsaldo op de tweede plaats.

Leipzig leed bij Borussia Mönchengladbach z'n eerste competitienederlaag dit seizoen. Na een gezapige eerste helft, begon Gladbach sterk aan de tweede helft en kwam op 1-0 door Leipzig-huurling Hannes Wolf.

Leipzig herstelde zich daarna en kreeg ook kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Müller en Gnabry bezorgen Bayern winst

Bayern had het tegen 1. FC Köln in de eerste helft niet makkelijk, maar de Champions League-winnaar leidde halverwege toch met 2-0.

Na hands van Marius Wolf scoorde Thomas Müller vanaf de stip en vlak voor rust schoot Serge Gnabry raak.

In de slotfase deed Dominick Drexler iets terug, maar de zege voor Bayern kwam niet meer in gevaar.

Hummels scoort en valt uit

Dortmund had voor de rust 81 procent balbezit en schoot tien keer op doel, maar een treffer bleef uit.

Na de rust lukte het wel voor de bezoekers. Mats Hummels vond tweemaal na een corner het net.

Zijn wedstrijd eindigde echter met een flinke domper, toen hij vlak voor het einde met een hamstringblessure het veld moest verlaten.