Kluivert toont ambities bij Leipzig: 'Dit seizoen misschien nóg beter doen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tussen al het transfergeweld van de afgelopen dagen viel de overstap van Justin Kluivert naar RB Leipzig niet zo op, terwijl hij toch bij de Duitse halvefinalist van de Champions League aan de slag gaat.

"Ik heb gezien hoe ze het afgelopen seizoen deden in de Champions League en in de Bundesliga (ze werden derde en zijn dit seizoen koploper). Ik vond het leuk om ze te zien spelen en het voelt hier als een warm bad", liet Kluivert weten na zijn eerste training.

Vader Patrick raadde Leipzig aan

Leipzig staat erom bekend dat ze pressievoetbal spelen en graag de aanval kiezen. "De speelstijl trok me enorm aan. Mijn vader zei ook dat ik naar Leipzig moest gaan", aldus de 21-jarige zoon van Patrick Kluivert, oud-spits van Ajax, Barcelona en Oranje, eerder bij het Duitse Bild.

Kluivert, die zelf ook al twee interlands speelde voor Oranje, wordt door Leipzig de rest van het seizoen gehuurd van Roma, waar de aanvaller niet zeker was van een basisplaats.

In de Champions League is Leipzig ingedeeld in een loodzware groep met Istanbul Basaksehir, Manchester United en Paris Saint-Germain. Van de Fransen verloren ze afgelopen seizoen in de halve finales.

STER reclame