Wesley Hoedt in dienst van Southampton
NOS VoetbalAangepast

Hoedt keert terug naar Lazio, Lang gaat 'truitje nat maken' in Brugge

Terwijl bondscoach Frank de Boer zich voor het eerst met de Oranje-selectie heeft teruggetrokken in Zeist, mogen drie oud-internationals en een jeugdinternational zich verheugen op een nieuwe club.

Wesley Hoedt (6 interlands) keert tijdelijk terug naar Lazio, Justin Kluivert (2 interlands) verruilt AS Roma op huurbasis voor RB Leipzig en Karim Rekik (8 interlands) versterkt het Nederlandse contingent bij Sevilla.

Ajacied Noa Lang, aanvaller van Jong Oranje, gaat op zoek naar speelminuten bij de Belgische kampioen Club Brugge.

Lazio koestert herinnering aan Hoedt

De 26-jarige Hoedt debuteerde in 2017 bij Oranje in Sofia als vervanger van de toen falende Matthijs de Ligt. De nederlaag tegen Bulgarije kostte bondscoach Danny Blind destijds de kop.

Een paar maanden later werd Hoedt, die in 2015 de overstap maakte van AZ naar Lazio, voor 16 miljoen euro overgenomen door Southampton. In de Premier League kwam hij minder goed uit de verf. Southampton verhuurde hem al aan Celta de Vigo, Royal Antwerp en nu dus Lazio.

In Rome kende Hoedt zijn beste periode. Met Lazio legde hij beslag op de Italiaanse Supercup en eindigde hij als achtste en vijfde in de Serie A.

Bij Lazio wordt Hoedt herenigd met trainer Simone Inzaghi, die zijn ploeg vorig seizoen tot de coronapauze zag meedoen om het kampioenschap. In Djavan Anderson treft Hoedt nog een landgenoot.

Lang naar Brugge: 'Maak graag mijn truitje nat'

Jeugdinternational Noa Lang trekt de deuren van de Amsterdam Arena achter zich dicht. De 21-jarige aanvaller wordt in eerste instantie tot het einde van het seizoen door Ajax verhuurd aan Club Brugge. Na dit seizoen hebben de Belgen echter de verplichting om Lang voor 6 miljoen euro over te nemen.

De Belgische kampioen presenteerde Lang op creatieve wijze. In een filmpje op de sociale mediakanalen van Club Brugge zit Lang in een fictieve sollicitatie.

Op de vraag waarom hij en Club Brugge een goede match zijn, antwoordt Lang: "Ik maak gewoon graag mijn truitje nat en dat is waar Club Brugge voor staat."

Eerder verraste de eigenzinnige Rotterdammer al door in een trainingspak van Ajax op de training van zijn club Feyenoord te verschijnen. Later stapte hij over naar Amsterdam, waar hij op 13 maart 2019 debuteerde in de eredivisie. In totaal speelde Lang veertien duels voor Ajax en mocht hij zijn opwachting maken in de Champions League.

Afgelopen seizoen werd Lang verhuurd aan FC Twente.

Roma verhuurt Kluivert aan Leipzig

Waar Hoedt terugkeert, verlaat Justin Kluivert juist de Italiaanse hoofdstad Rome. De 21-jarige aanvaller van AS Roma speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor RB Leipzig.

Na een sterk seizoen in de hoofdmacht van Ajax vertrok Kluivert in 2018 voor ruim 17 miljoen euro naar Roma, waar hij een contract tot medio 2023 tekende. In zijn eerste twee seizoenen kwam hij tot 51 wedstrijden en 5 doelpunten.

De zoon van oud-international Patrick Kluivert, die in 2018 twee keer uitkwam voor Oranje, viel zaterdagavond nog in bij Roma in de gewonnen uitwedstrijd tegen Udinese (0-1).

Leipzig, getraind door Julian Nagelsmann, bereikte afgelopen seizoen verrassend de halve finales van de Champions League. Daarin was Paris Saint-Germain met 3-0 te sterk.

Met Kluivert krijgt Leipzig binnenkort een kans op revanche. De Duitse en Franse ploeg zijn namelijk aan elkaar gekoppeld in groep H van de Champions League.

Rekik en Idrissi gepresenteerd bij Sevilla

Of het met de beslissende doelpunten van Luuk de Jong in de laatste triomf in de Europa League te maken heeft, is niet duidelijk. Maar dat Sevilla de eredivisie scherp in het vizier heeft, is duidelijk.

Vandaag presenteerde de Spaanse topclub behalve Oussama Idrissi - die voor 12 miljoen euro (exclusief bonussen) is overgenomen van AZ - ook oud-PSV'er Karim Rekik.

De 25-jarige Rekik, viervoudig Oranje-international, speelde tussen 2013 en 2015 bij PSV. Daarna kwam hij uit voor Olympique Marseille en Hertha BSC.

Sevilla maakt ongeveer 4 miljoen euro over voor de verdediger, die een contract tot medio 2025 tekende.

Clubloze Van der Heijden terug naar Tilburg

Jan-Arie van der Heijden hoopt zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij zijn oude club Willem II. De 32-jarige verdediger, wiens contract bij Feyenoord niet verlengd werd, heeft in Tilburg een contract tot het einde van het seizoen ondertekend.

Van 2009 tot 2011 werd Van der Heijden door Willem II gehuurd van Ajax. Daarna speelde hij voor Vitesse en Feyenoord. In Rotterdam-Zuid was hij basisspeler in het kampioensjaar 2016/2017. Ook won hij twee keer de KNVB-beker met Feyenoord.

Jan-Arie van der Heijden keert terug naar Willem II

Onder Dick Advocaat raakte Van der Heijden uit de gratie. De clubloze Van der Heijden gaf deze zomer te kennen zijn zinnen te hebben gezet op een buitenlands avontuur, maar blijft dus toch in de eredivisie.

Willem II is stroef aan het seizoen begonnen. In de voorronden van de Europa League werden de Tilburgers met 4-0 verslagen door het Schotse Rangers FC. Van de vier gespeelde eredivisieduels werd er pas één gewonnen. Zondag was Feyenoord met 4-1 te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl