Een dag voor het sluiten van de binnenlandse transfermarkt hebben FC Emmen en sc Heerenveen zich versterkt. Emmen baarde opzien met de komst van achtvoudig Oranje-international Ricardo van Rhijn.

De 29-jarige verdediger Van Rhijn, die vorig seizoen voor Heerenveen uitkwam, is zeer welkom bij Emmen. "Een zeer ervaren speler met Champions League-ervaring en meerdere prijzen. Zeer welkom dus", aldus voorzitter Ronald Lubbers.

Van Rhijn speelde van 2011 tot 2016 bij Ajax, waarna hij verhuisde naar het Belgische Club Brugge. Daarna keerde hij terug in eigen land, bij AZ en Heerenveen.

Ook nieuwe keeper voor Emmen

Eerder op maandag legde Emmen al de 30-jarige Duitse doelman Felix Wiedwald vast. Hij komt over van Eintracht Frankfurt, waarvoor hij afgelopen seizoen drie keer in actie kwam.

Wiedwald, die eerder bij Werder Bremen, MSV Duisburg en Leeds United speelde, tekent voor een jaar in Emmen, waar Dennis Telgenkamp tot dusverre de eerste doelman is.

Heerenveen en PSV

Ook Heerenveen shopte in het buitenland: Benjamin Nygren wordt voor twee jaar gehuurd van Racing Genk. De 19-jarige Zweed kan aanvallend op verschillende posities uit de voeten.

Michal SadΓ­lek wordt door PSV voor een seizoen verhuurd aan de Tsjechische Europa League-deelnemer Slovan Liberec. De 21-jarige Tsjech kan in zijn thuisland ervaring opdoen om in de toekomst van meerwaarde voor PSV te kunnen zijn.

Michal SadΓ­lek Pro Shots

STER reclame