Hakim Ziyech na het maken van de 1-0 tegen Burnley

Ziyech scoort opnieuw voor Chelsea, moeizame zeges Liverpool en City

Hakim Ziyech heeft zich opnieuw laten gelden met een doelpunt voor Chelsea. Hij maakte zijn eerste Premier League-treffer in de 3-0 zege op Burnley.

Ziyech stond voor het eerst in de basis voor een Premier League-wedstrijd. Na bijna een half uur spelen schoot hij in de korte hoek binnen op aangeven van Tammy Abraham.

Afgelopen woensdag scoorde hij ook al bij zijn eerste basisplaats in het Champions League-duel met Krasnador.

Kurt Zouma kopte na rust hard de 0-2 tegen het net en op aangeven van Ziyech maakte Timo Werner 0-3.

Liverpool evenaart clubrecord

Liverpool boekte een moeizame zege op West Ham United: 2-1. De ploeg is nu in de competitie 63 thuiswedstrijden op rij ongeslagen; een evenaring van het clubrecord.

West Ham kwam vroeg al op voorsprong. Joe Gomez kopte bij het uitverdedigen de bal voor de voeten van Pablo Fornals, die via de paal raak schoot.

Liverpool oogde aanvallend machteloos en had een strafschop nodig, benut door Mohamed Salah, om op 1-1 te komen.

Kwam West Ham er in de eerste helft nog af en toe gevaarlijk uit, na rust lukte dat nauwelijks meer.

Verdedigend had de ploeg echter alles op orde, totdat Diogo Jota kort voor tijd op prachtig aangeven van Xherdan Shaqiri toch nog raak schoot.

Liverpool neemt door de overwinning de koppositie over van Everton, dat morgen nog in actie komt.

Manchester City was Sheffield United nipt de baas: 0-1. Sheffield mocht niet klagen dat het in de eerste helft slechts één goal tegenkreeg.

Kyle Walker, die zijn carrière begon bij Sheffield, scoorde met een hard schot van buiten de zestien in zijn honderdste Premier League-wedstrijd voor Manchester City.

Na rust liet City de teugels wat vieren en was Rhian Brewster dicht bij de 1-1, maar zijn schot zeilde over.