Luuk de Jong juicht na zijn goal (1-0) voor Sevilla tegen Rennes

Luuk de Jong schiet Sevilla langs Rennes, Ziyech scoort bij basisdebuut

Luuk de Jong heeft Sevilla aan de eerste overwinning in de Champions League geholpen. De Nederlander besliste woensdag de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Rennes met een knappe goal: 1-0. Eerder op de avond hielp Hakim Ziyech Chelsea aan een 4-0 zege.

Na 55 minuten maakte De Jong de enige treffer. Hij dook vrij op in het zestienmetergebied na een uitstekende voorzet vanaf links van Marcos Acuña en rondde, als een echte spits betaamt, ijskoud af.

Sevilla, waar verdediger Karim Rekik negentig minuten op de bank bleef, kon het doelpunt van de Oranje-international goed gebruiken. Voor de confrontatie met het Franse Rennes hadden de Spanjaarden al drie duels op rij niet gescoord.

Ziyech scoort bij basisdebuut

Dankzij de 1-0 overwinning staat Sevilla nu tweede in de poule. Chelsea pakte eerder op de avond de volle buit bij Krasnodar (4-0) en gaat dankzij een beter doelsaldo aan de leiding.

De derde goal werd gemaakt door Ziyech, die voor het eerst in de basis begon bij Chelsea. Bij Krasnodar speelde oud-Feyenoorder Tonny Vilhena het volledige duel.

Hakim Ziyech viert zijn eerste goal voor Chelsea

Ziyech liet zich bij Chelsea veelvuldig zien. Zijn grootste kans, na een uur spelen, schoot hij te zwak in en de bal belandde recht in de handen van de keeper.

Tien minuten voor tijd was hij wel succesvol: hij tekende vanuit de draai in het strafschopgebied voor zijn eerste goal in Londense dienst.

Twee penalty's

Het openingsdoelpunt had eigenlijk nooit mogen vallen, maar Krasnodar-doelman Matvej Safonov liet het ogenschijnlijk eenvoudig te keren schot van Callum Hudson-Odoi onder zich door gaan: 0-1.

Chelsea, met Hakim Ziyech in het midden, viert de goal van Hudson-Odoi

Chelsea kreeg twee penalty's. De eerste, na ruim tien minuten, miste Jorginho. Zijn inzet waaraan zijn kenmerkende 'hupje' voorafging belandde op de paal en via de rug van Safonov uit de doelmond. De tweede schoot Timo Werner onberispelijk raak.

In de slotminuut zorgde invaller Christian Pulisic voor het slotakkoord: 0-4. Krasnodar was via Joeri Gazinski het dichtst bij een treffer. De 31-jarige middenvelder vond na bijna een uur spelen en bij een 1-0 achterstand de lat.