Slachtoffers Simone Barreto Silva en Vincent Loquès

Dit zijn de drie slachtoffers van de aanslag in Nice

De terreuraanslag van gisterochtend in een kerk in Nice heeft aan drie mensen het leven gekost, twee vrouwen en een man. Langzaamaan ontstaat in de Franse media een beeld van de slachtoffers.

De 54-jarige Vincent Loquès was al zo'n tien jaar lang koster in de basiliek Notre-Dame-de-l'Assomption, waar de aanslagpleger toesloeg. Hij was verantwoordelijk voor de voorbereiding van de missen die in de kerk werden opgedragen, legde alles klaar en stak de kaarsen aan. Elke ochtend opende hij de deuren van de kerk, dus ook gisterochtend. De afgelopen dagen was de koster druk met de voorbereiding van de katholieke feestdag Allerheiligen op 1 november.

Loquès was gescheiden en had twee dochters, van 21 en 25 jaar. Mensen die hem kenden omschrijven de koster als een 'man van het geloof', aardig en opgewekt, die het grootste deel van de dag met zijn activiteiten in de kerk bezig was. Hij zou vandaag 55 jaar zijn geworden.

Moeder van drie

Het tweede slachtoffer is de 44-jarige Simone Barreto Silva, een Braziliaanse die al ruim 30 jaar in Frankrijk woonde. Ze had drie kinderen, hebben de Braziliaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Vertel mijn kinderen dat ik van ze houd.

Slachtoffer Simone Barreto Silva

Zij was gisteren in de kerk om te bidden, toen de aanslagpleger toesloeg en ook haar neerstak. De vrouw wist zwaargewond een naastgelegen burgerrestaurant te bereiken waar ze in elkaar zakte. Volgens internationale media waren haar laatste woorden "Vertel mijn kinderen dat ik van ze houd".

Bij het wijwatervat

Het derde slachtoffer is een 60-jarige vrouw. Over haar zijn geen bijzonderheden bekend, behalve dat ze zeer gelovig was en al vroeg naar de kerk was gekomen om te bidden. De vrouw stond bij het wijwatervat toen ze werd aangevallen. Volgens de politie werd haar keel doorgesneden; ze zou nog net niet zijn onthoofd.

De politie heeft de dader neergeschoten. Die is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is kritiek. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl