NOS NieuwsAangepast

Politie schiet man dood in Avignon die omstanders met mes bedreigde

In een buitenwijk van de Zuid-Franse stad Avignon heeft de politie een man doodgeschoten die omstanders in de buurt van een psychiatrisch ziekenhuis met een wapen bedreigde. Dat melden Franse media. Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

De regionale politie spreekt van een politieactie in de wijk, maar heeft geen verdere details gedeeld.

Aanvankelijk waren er berichten dat de man Allahoe akbar zou hebben geroepen, maar later werd ook gemeld dat de dader een rechts-extremist was. Een woordvoerder van de politie zegt tegen het Franse persbureau AFP dat alle motieven worden onderzocht, maar dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de aanvaller een moslimextremist was.

De man zou een verwarde indruk hebben gemaakt en is volgens Franse media in het verleden opgenomen geweest vanwege psychische problemen.

Flitsgranaat

Volgens Le Figaro probeerde de politie de aanvaller met een flitsgranaat in verwarring te brengen, maar viel hij vervolgens de agenten aan. Daarop schoten zij hem neer.

De aanval vond plaats twee uur na de terroristische aanslag bij de Notre-Dame van Nice, waar drie mensen werden gedood door een man met een mes. Of er een verband is tussen de twee incidenten is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl