Een GGD-medewerker neemt een coronatest af
NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 8123 nieuwe besmettingen, maar cijfers niet compleet door storing

Bij het RIVM zijn de afgelopen dag 8123 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er veel minder dan gisteren, maar het RIVM waarschuwt dat het aantal lager is doordat er ICT-problemen zijn.

Net als zaterdag zijn, door een technisch storing in de systemen van de GGD, niet alle cijfers van alle regio's al bij het RIVM beland.

"We hebben nog niet een goed beeld in welke regio's wel en in welke regio's niet. Maar we vonden het belangrijk de cijfers nu toch te publiceren. Wat nu ontbreekt zou er morgen weer bij moeten zitten", zegt een woordvoerder van het RIVM.

Het probleem zit in het systeem waarin de GGD doorgeeft aan het RIVM wat de cijfers van de teststraten zijn. Behalve dat het RIVM niet weet welke regio's incompleet zijn, is het ook nog onduidelijk wat de oorzaak van de storing is.

Er kwamen 54 nieuwe sterfgevallen bij, meldt het RIVM. Dit cijfer is wél compleet.

Opnames

Er zijn 313 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 2 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 57 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2376 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2358), van wie 545 op de IC (gisteren: 529). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

In de afgelopen 24 uur zijn er 35 patiënten verplaatst tussen de regio's, van wie 3 IC-patiënten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl