De Oranjevrouwen maken korte metten met Kosovo

Oranjevrouwen kloppen ook Kosovo en hebben maximale score bijna binnen

Geheel volgens verwachting hebben de Oranje-voetbalsters ook hun voorlaatste EK-kwalificatieduel met gemak gewonnen. In Pristina werd het 6-0 tegen Kosovo.

De doelpunten kwamen op naam van Katja Snoeijs (drie stuks), Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Vivianne Miedema.

Het doel is tien overwinningen

Nederland heeft al zijn negen kwalificatiewedstrijden gewonnen. Sommigen zelfs met 7-0 en 8-0 (het doelsaldo is 42-3). Het EK-ticket werd vorige week tegen Estland dan ook al veiliggesteld door de WK-finalist van 2019.

"Met 6-0 winnen, dan lijkt het alsof je heel tevreden bent. Het is ook goed, maar het zijn geen echte wedstrijden. Het niveauverschil is zo ontzettend groot", zei bondscoach Sarina Wiegman.

'Het zijn geen wedstrijden, het niveauverschil is zo ontzettend groot'

Oranje heeft zichzelf als doel gesteld om in de kwalificatiereeks op tien overwinningen uit te komen. Op 1 december volgt het laatste duel, de thuiswedstrijd tegen Kosovo.

Snoeijs drie keer trefzeker

Nederland begon in Kosovo zonder de niet topfitte topscorer Miedema, die in de spits werd vervangen door alleskunner Lineth Beerensteyn, maar nam voor rust toch afstand.

Van de Donk scoorde van afstand, Snoeijs twee keer van dichtbij en Martens uit de rebound na een vrije trap van Sherida Spitse.

Na de pauze raakte Spitse met een vrije trap snel de paal, kreeg Oranje genoeg kansen, maar vielen pas in blessuretijd nog goals: invalster Miedema en Snoeijs hadden succes met een intikker.