1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Wiegman blij met EK-ticket: 'Maar uiteindelijk zal ik er niet bij zijn'

Wiegman: 'Geen goede tegenstander, maar je moet het zelf doen'

Bondscoach Sarina Wiegman is tevreden met de EK-kwalificatie van de Oranjevrouwen, al zal ze tijdens dat toernooi niet meer aan het roer staan.

"Ja, dat is best gek. Ik ben nu heel blij, maar uiteindelijk zal ik er niet bij zijn." Wiegman neemt na de Olympische Spelen van volgend jaar afscheid van de Oranjevrouwen om als bondscoach van Engeland aan de slag te gaan. "Maar ja, dat is pas over anderhalf jaar."

'Ze waren hongerig'

Voor nu is Wiegman nog bezig met Oranje. Een Oranje waar ze in de wedstrijd tegen Estland (7-0 winst) goed voetbal van heeft gezien.

"Het team heeft laten zien wat we willen. En dat was ook nog in de 90ste minuut, waarin we nog hongerig waren om een achtste doelpunt te maken", aldus de bondscoach na afloop. "Het was geen hele goede tegenstander, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen."

Bekijk en beluister hieronder de reacties van Aniek Nouwen en Jackie Groenen.

  • Verdedigster Nouwen: 'Leuk om mee te kunnen doen in de aanval'
  • Blije Groenen: 'Leuk om twee keer op het formulier te staan'

Een van die doelpunten kwam van Aniek Nouwen, die zich in korte tijd als vaste waarde in de basis heeft bewezen. "Als verdediger kan je in zo'n wedstrijd meedoen met de aanval en naar een doelpunt zoeken", aldus de speelster van PSV. "Mooi dat dat dan ook gelukt is. Ik had er al eerder een kunnen maken maar als het dan lukt, is die eerste al gauw vergeten."

Nouwen plaatst zich voor de eerste keer voor een EK. "Dat voelt heel speciaal. Vooral omdat ik de reis nu vanaf het begin heb meegemaakt. Hopelijk kan ik dit doorzetten."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl