NOS Nieuws

Twee arrestaties bij beëindigen illegaal feest Hilversum

De politie heeft een eind gemaakt aan een illegaal feest bij Hilversum. In de bossen langs de snelweg A27 en de spoorlijn Hilversum-Baarn waren zeker driehonderd jongeren bijeengekomen. Volgens de politie reden er taxi's uit Amsterdam af en aan.

Rond 02.00 vannacht maakten agenten een einde aan het illegale feest. Hierbij werden twee mensen aanhouden, een dj en een bezoeker die een agent zou hebben geschopt. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt, schrijft de politie Hilversum op hun Facebook-pagina. Er zijn verder geen boetes uitgedeeld, ook omdat de aanwezigen het bos in vluchten.

De meest bezoekers vertrokken toen de politie een einde maakte aan het illegale feest:

Driehonderd jongeren bij illegaal feest in buurt Hilversum

"Nadat het feest was beëindigd vertrokken de meeste bezoekers zonder problemen. Op de nabij gelegen parkeerplaatsen troffen we zo'n honderd voertuigen uit het hele land aan en een aantal taxi's uit Amsterdam. Een deel van de bezoekers kwam met het openbaar vervoer. Een enkeling hield zich nadien nog hinderlijk op in de omgeving", blikt de politie terug.

De politie roept jongeren via Facebook op om zich aan de corona-regels te houden: "We snappen dat het voor iedereen zware tijden zijn. Nu is wél de tijd om vol te houden, voor elkaar, voor het zorgpersoneel, maar ook voor de horeca en evenementen die we nu zo missen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl