Lange Frans en zijn gast Janet Ossebaard in het gewraakte fragment Screengrab Twitter

Lange Frans zegt dat zijn uitspraken over het beramen van een aanslag op premier Mark Rutte "wellicht ongelukkig" waren. Het bewuste fragment had nooit zijn podcast mogen halen, zei de rapper op Radio 538.

"Dat is wellicht ongelukkig geweest", aldus Lange Frans, die eerder zijn woorden niet terug wilde nemen. De podcast leidde in augustus tot ophef toen Lange Frans openlijk met zijn gast, complotdenker Janet Ossebaard, fantaseerde over een aanslag op onder anderen premier Rutte, Geert Wilders en het koningshuis. Ze stelden daarbij hulp nodig te hebben van 'buitenaf'.

De conversatie uit de podcast in augustus:

Wel vindt de rapper de reactie in de media "zwaar overtrokken". "Dat het geknipt had moeten worden en dat het niet bij heeft gedragen aan de rest van het gesprek, dat wil ik wel toegeven. Daar had gewoon een schaar op gemoeten. Maar ik ben hier niet om mijn excuses te maken."

Lange Frans sprak ook over de actie van YouTube, van gisteren, om zijn volledige account, inclusief al zijn muziekvideo's, te verwijderen. Naar eigen zeggen heeft hij geen idee wat hij fout heeft gedaan. Dat YouTube net zijn kanaal verwijdert na een kritisch item over hem in Zondag met Lubach, noemt Lange Frans "een kosmisch toeval". YouTube zei gisteren dat het één losstaat van het ander.

STER reclame