Henk Krol en Henk Otten

Henk Krol na ruzie met Henk Otten weg bij Partij voor de Toekomst

Tweede Kamerlid Henk Krol heeft de samenwerking met Eerste Kamerlid Henk Otten verbroken en is uit zijn eigen Partij voor de Toekomst gestapt. "Er komt een eind aan mijn samenwerking met de Groep Otten", schrijft Krol op Twitter. "Het liep niet soepel, maar na een bedreiging van een van mijn medewerkers door een van de senatoren, was de maat helemaal vol."

Het gaat om de persoonlijk voorlichter van Krol. Hij zou een appje gekregen hebben van senator De Vries met onder meer de tekst: "ik weet je te vinden". Dat was voor Krol de druppel. Otten heeft nog niet op het opstappen van Krol gereageerd en ook De Vries was niet bereikbaar voor commentaar. Krol heeft bij de Eerste Kamer melding gemaakt van het appbericht.

Ruzie

Krol en Otten hadden al ruzie over de voormalige penningmeester Pieter Boogaardt. Otten zette hem uit het bestuur, omdat Boogaardt bezwaar maakte tegen een plek voor Otten op de kieslijst voor de Tweede Kamer. Krol eiste dat Otten het ontslag zou intrekken.

Ondanks zijn vertrek bij de Partij voor de Toekomst wil Krol meedoen aan de verkiezingen. Tegen RTL Nieuws zegt hij dat hij een nieuwe partij opricht met de werktitel Lijst Henk Krol.

Krol, voormalig fractievoorzitter van 50Plus, en Otten, die na zijn vertrek uit Forum voor Democratie verderging als de Groep Otten, besloten in juni te gaan samenwerken. Hun nieuwe partij ging Partij voor de Toekomst heten.

Het voormalige Partij voor de Dieren-Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen kwam met Krol mee. Zij stapte in augustus al uit het samenwerkingsverband, omdat zij zich door Krol buitengesloten voelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl