Terpstra tweede op EK mountainbiken achter wereldkampioene Ferrand-Prévot Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Pauline Ferrand-Prévot heeft een week na de wereldtitel ook de Europese titel mountainbiken in de wacht gesleept. Anne Terpstra werd tweede.

De 28-jarige Française reed in de eerste ronde weg van de EK in het Zwitserse Monteceneri bij de concurrentie en die zag haar pas na de finish weer terug.

Terpstra was duidelijk de beste van de rest, want ook de Zeeuwse reed de hele race alleen. Terpstra gaf veertig tellen toe op Ferrand-Prévot.

De Oekraïense Yana Belomoina passeerde in de een na laatste ronde de Zwitserse Sina Frei en reed naar het brons.

Ferrand-Prévot won ook wereldtitels op de weg en in het veld, maar kroonde zich voor het eerst tot Europees kampioene.

Materiaalpech nekt Vader

Bij de mannen veroverde Nino Schurter voor eigen publiek de Europese titel. De ervaren Zwitser loste in de zevende en laatste ronde de Fransman Titouan Carod, die vorige week brons had veroverd op de WK.

Mountainbiker Schurter pakt Europese titel, materiaalpech voor Vader Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 34-jarige Schurter had in zijn sport alle prijzen al gewonnen. De Europese titel ontbrak echter nog op zijn palmares, waarop naast talrijke wereldbekerzeges ook één olympische en acht wereltitels prijken.

Voor Milan Vader draaide de EK op een deceptie uit. De Zeeuw, die vorig jaar verrassend brons won, kreeg vroeg in de race materiaalpech en moest een wiel wisselen. Dat nam veel tijd in beslag en dat kostte hem een goede klassering.

STER reclame