NOS Wielrennen

Sarrou verrast favorieten Schurter en Vader en wint WK mountainbike

Sarrou verrast met wereldtitel mountainbiken

Voor het eerst in zes jaar is Nino Schurter geen wereldkampioen mountainbike geworden. Bij de wereldkampioenschappen in het Oostenrijkse Leogang veroverde Jordan Sarrou zeer verrassend voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel.

De 27-jarige Fransman eindigde voor deze wereldtitel nog nooit eerder in de top-3 op een WK of in een wereldbekerwedstrijd.

In tegenstelling tot Anne Terpstra bij de vrouwen, ging Nederlands titelfavoriet Milan Vader na de start brutaal aan de leiding. Alleen Sarrou kon hem bijhouden en wist hem na een ronde ook in te halen.

Vader bleef lang in het spoor van Sarrou, die op indrukwekkende wijze vijf rondes lang alleen op kop reed. Na drie valpartijen zakte de 24-jarige Nederlands kampioen ver terug en Vader eindigde in Leogang uiteindelijk als 23ste.

Titelverdediger Schurter, die vorig jaar zijn achtste wereldtitel mountainbike veroverde, reed een teleurstellend elfde WK. Hij finishte als negende. Mathias Flückiger uit Zwitserland en de Fransman Titouan Carod veroverden de zilveren en bronzen medaille op bijna een minuut achterstand op Sarrou.

Geen Van der Poel

Vader was de enige Nederlandse mountainbiker die in actie kwam op de WK. Mathieu van der Poel, in 2018 goed voor de bronzen medaille, was niet van de partij, omdat hij nog bezig is met de wielerwedstrijden op de weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl