De Surinaamse bondscoach Dean Gorré
NOS Voetbal

Acht nieuwe spelers voor Suriname, maar FIFA blokkeert Leerdam en Donk

Suriname mag van de FIFA acht nieuwe spelers toevoegen aan de selectie van het nationale elftal. Maar de komst van Kelvin Leerdam en Ryan Donk is door de wereldvoetbalbond geblokkeerd.

De Surinaamse voetbalbond droomt van een toekomstige deelname aan een WK en is al een tijdje bezig met het versterken van de selectie door het aantrekken van Nederlandse spelers met een Surinaamse achtergrond. Sinds vorig jaar kunnen die voetballers door een zogeheten sportpaspoort ook voor Suriname uitkomen.

De FIFA gaf vrijdag acht voetballers toestemming om voor Suriname uit te komen: Damil Dankerlui (FC Groningen), Ryan Koolwijk (Almere City FC), Dion Malone (NAC Breda), Ishan Kort (Almere City FC), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Nigel Hasselbaink (zonder club), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa) en Roland Alberg (Roda JC).

Sportpaspoort afgewezen

Bondscoach Dean Gorré wilde ook Kelvin Leerdam (Seattle Sounders FC) en Ryan Donk (Galatasaray) verwelkomen, maar van deze spelers is het verzoek om voor Suriname te mogen uitkomen door de FIFA afgewezen. Onduidelijk is nog waarom. De Surinaamse voetbalbond heeft de FIFA om uitleg gevraagd.

Ook Jaïro Riedewald, momenteel onder contract bij Crystal Palace, staat hoog op het verlanglijstje van de Surinaamse bond, die onlangs honderd jaar bestond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl