1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Oranjevrouwen moeten Van Veenendaal, Roord en Dekker missen

Keepster Sari van Veenendaal moet de EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Estland, op 23 oktober in Groningen, aan zich voorbij laten gaan. De doelvrouw van PSV heeft last van een heupblessure.

Bondscoach Sarina Wiegman hoopt dat Van Veenendaal wel weer fit is voor de uitwedstrijd tegen Kosovo, vier dagen later, en heeft voor de zekerheid vier keepsters opgenomen in haar EK-selectie van 24 speelsters.

Aangezien Loes Geurts met een hersenschudding kampt, is Moon Pondes als extra doelvrouw geselecteerd. De 20-jarige keepster van PEC Zwolle debuteert in de selectie. FC Twente-keepster Daphne van Domselaar, die er de vorige keer voor het eerst bij was, is lichtgeblesseerd.

In de selectie ontbreken nog twee vertrouwde namen. Jill Roord (Arsenal) is afwezig vanwege een knieblessure en Anouk Dekker (Montpellier) heeft een kwetsuur aan haar bovenbeen.

De Nederlandse vrouwen staan er florissant voor in de EK-kwalificatie. Oranje heeft nog één overwinning nodig om een ticket voor het EK van 2022 veilig te stellen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl