Dirk van Duijvenbode verliest zijn eerste Major-finale.
NOS Sport

Price maakt einde aan dartssprookje debutant Van Duijvenbode

Het is darter Dirk van Duijvenbode niet gelukt om zijn sprookje op de World Grand Prix Darts tot een mooi einde te brengen. De Westlander wist als eerste debutant ooit de finale te bereiken, maar daarin was Gerwyn Price net een maatje te groot. Op de beslissende momenten was Price koeler: 5-2.

De verschillen waren voorafgaand aan de finale levensgroot. Van Duijvenbode is de nummer 73 van de wereldranglijst. Price staat derde. Van Duijvenbode is naast semiprofessioneel darter ook medewerker op de administratie van een auberginekwekerij. Price gooide in 2019 alleen al ruim 650 duizend euro bij elkaar.

Gerwyn Price

Van Duijvenbode had desondanks indruk gemaakt, door in het toernooi grote namen als Mensur Suljovic, Dimitri Van den Bergh en Gary Anderson naar huis te sturen en in de halve finale af te rekenen met de Australiër Simon Whitlock. Zo bereikte hij zijn eerste majorfinale ooit.

In de eindstrijd moest de Nederlander aanvankelijk op gang komen. De eerste twee sets gingen vrij kansloos verloren, maar gaandeweg won de 28-jarige speler aan zelfvertrouwen en trok met zijn vierde setpijl de derde set naar zich toe.

Daarna duwde Price het gaspedaal in, vergrootte zijn voorsprong en leek met een 4-1 tussenstand de wedstrijd uit te gooien. Toch hervond Van Duijvenbode zijn vorm en haalde een tweede setwinst binnen. Ook had hij nog kansen op een derde setwinst, maar gaf op de beslissende momenten te weinig thuis.

Maar niet getreurd voor de darter. Als runner-up kan de Aubergenius, zoals de bijnaam van Van Duijvenbode luidt, een bedrag van 55 duizend euro op zijn rekening bijschrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl