Dirk van Duijvenbode
NOS Sport

Van Duijvenbode haalt als debutant finale gerenommeerd darttoernooi

Semiprofessioneel darter Dirk van Duijvenbode heeft voor een daverende verrassing gezorgd door als debutant de finale te bereiken van de World Grand Prix. Dat was nog nooit iemand gelukt op het toernooi dat normaal gesproken in Dublin wordt gehouden.

Vanwege de coronacrisis werd het evenement verplaatst naar de Ricoh Arena in Coventry. Daar rekende Van Duijvenbode in de halve eindstrijd af met Simon Whitlock (4-1), die in de kwartfinale vijfvoudig toernooiwinnaar en titelhouder Michael van Gerwen nog met 3-0 naar huis had gestuurd.

De 28-jarige Van Duijvenbode werkt in het dagelijks leven op de administratie van een auberginekwekerij.

Salaris verdubbelen

Het salaris dat hij daar op jaarbasis als deeltijdmedewerker opstrijkt, weet hij met zijn prijzengeld nu in een klap meer dan te verdubbelen. Als hij maandag in de finale ook afrekent met Gerwyn Price kan hij liefst 120.000 euro bijschrijven.

Van Duijvenbode stond tot deze week 73ste op de wereldranglijst, zijn opponent Whitlock 17de. Maar vooral de Australiër leek gebukt te gaan onder de wedstrijdspanning.

Whitlock haalde niet het niveau dat hij tegen Van Gerwen had laten zien, met een gemiddelde van 79,75. Van Duijvenbode bleef op zijn beurt goed bij de les en won bij een 3-1 voorsprong in de laatste set drie legs op rij. Op zijn eerste matchdart was het meteen raak.

De spelers dienen de legs bij de World Grand Prix zowel te beginnen als te eindigen met een dubbel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl