Aankomst in mei van Willem Holleeder bij de regiezitting van het hoger beroep
NOS Nieuws

'Astrid en Sonja Holleeder kregen doodsbedreigingen'

De politie in Amsterdam heeft de afgelopen maanden diepgravend onderzoek gedaan naar meldingen van bedreiging van Astrid en Sonja Holleeder. Dat schrijft De Telegraaf.

Astrid Holleeder zegt dat ze in maart van dit jaar werd opgewacht en bedreigd toen ze op een geheim adres haar moeder wilde bezoeken. Ze vluchtte een flat binnen en zou nog een foto van haar belager hebben gemaakt. De in grote haast gemaakte foto staat afgedrukt in de krant. De belager staat achter glas en is zo goed als onherkenbaar.

Sonja Holleeder heeft gezegd dat er afgelopen zomer in Amsterdam vanuit een langzaam rijdende auto een vuurwapen op haar is gericht. Ze wist te ontkomen door in de tegenovergestelde rijrichting te vluchten.

De politie en het Openbaar Ministerie bevestigen tegenover de krant de meldingen. Ze zijn uitvoerig onderzocht en er zijn extra beveiligingsmaatregelen genomen. Het vermoeden is dat hun broer Willem achter de bedreigingen zit. Het onderzoek is gesloten en heeft geen "concrete" verdachten opgeleverd.

Hoger beroep

Willem Holleeder werd vorig jaar mede door de verklaringen van zijn zussen tot levenslang veroordeeld, onder meer voor de liquidatie van Cor van Hout, de echtgenoot van zijn zus Sonja. Het hoger beroep loopt nog. Willem Holleeder zit gevangen in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Astrid Holleeder schreef het boek Judas over hun leven met hun broer. Hij zou hen hebben bedreigd, mishandeld en afgeperst. Deze week verschijnt een herdruk. Daarin staat volgens de krant een verwijzing naar de recente bedreigingen.

In isolatie

De advocaat van Willem Holleeder, Sander Janssen, is verrast door het bericht in de krant. Het is voor het eerst dat hij over de bedreigingen hoort. Hij kan zich niet voorstellen dat zijn cliënt er iets mee te maken heeft. "Hij mag geen bezoek ontvangen, zit in volledige isolatie en belt alleen met ons."

Morgen wordt het hoger beroep hervat. Hij vermoedt dat de publicatie, een dag daarvoor, daar iets mee te maken heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl