Pro Shots

Roger Federer heeft zijn grote rivaal Rafael Nadal gefeliciteerd met het evenaren van zijn record van twintig grandslamtitels. "Goed gedaan Rafa, je verdient het", schrijft de Zwitser op Twitter.

Nadal schreef zondag in Parijs voor de dertiende keer Roland Garros op zijn naam en bracht zijn totaal aantal grandslamtitels daarmee op twintig. Federer was op dat gebied jarenlang alleen lijstaanvoerder.

"Ik heb altijd veel respect voor mijn vriend Rafael gehad, als persoon en als kampioen. Het is een eer dat ik hem kan feliciteren met zijn twintigste grandslamtitel", meldt Federer. "Dertien keer Roland Garros winnen is een van de grootste prestaties in de sport ooit."

Federer deed niet mee aan Roland Garros. Hij herstelt van een knieblessure en richt zich op de Australian Open in januari.

Djokovic: 'Perfecte wedstrijd van Nadal'

Nadal won in de finale van Roland Garros van Novak Djokovic, die daardoor op zeventien grandslamtitels blijft staan. "Hij is fenomenaal. Hij speelde de perfecte wedstrijd, hij is niet te stoppen hier", zei de Serviër.

Nadal komt in Parijs naast Federer met twintigste grandslamtitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook Jelena Djokovic - de vrouw van - had op Twitter mooie woorden over voor Nadal. "Liefde en respect voor de prachtige Nadal-familie. Wat een geweldige prestatie!", schrijft ze.

Maar er waren nog meer prominenten die Nadal wilden feliciteren. Van Iga Swiatek - de kampioen bij de vrouwen - tot cricketheld Sachin Tendulkar en autocoureur Fernando Alonso.

STER reclame