ANP
NOS Nieuws

Carola Schouten 'running mate' op nieuwe CU-kandidatenlijst

Minister van Landbouw Carola Schouten wil na de verkiezingen weer de Tweede Kamer in. Schouten staat op nummer twee van de nieuwe kandidatenlijst van de ChristenUnie, onder de huidige partijleider Gert-Jan Segers.

De partij noemt Schouten "een vertrouwde running mate". Ze stond ook bij de vorige verkiezingen op plaats twee. "Met haar optreden en werk heeft ze een plek veroverd in de harten van velen, zowel binnen als buiten de partij", zegt partijvoorzitter Adema.

Generatie

Op nummer drie, vier en vijf staan nieuwe namen; respectievelijk Mirjam Bikker (senator), Don Ceder (fractievoorzitter Amsterdam) en Pieter Grinwis (fractievoorzitter Den Haag). De ChristenUnie spreekt over een "nieuwe beeldbepalende generatie".

De huidige Kamerleden Stieneke van der Graaf en Eppo Bruins staan op nummer zes en zeven. De partij zegt ook in de komende periode van hun ervaring te willen profiteren.

Op dit moment heeft de ChristenUnie vijf zetels. In de laatste editie van de Peilingwijzer staat de partij op zes tot acht zetels.

Voordewind en Dik-Faber stoppen

Kamerlid Joël Voordewind kondigde in juni aan na de verkiezingen in maart te stoppen om plaats te maken voor een nieuwe generatie. Carla Dik-Faber stopt ook, omdat ze meer tijd wil hebben voor andere zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl