NOS Nieuws

Werknemers Miss Etam krijgen geen loon, dreigen faillissement aan te vragen

De werknemers van winkelketen Miss Etam hebben in september geen salaris gekregen. Daarom hebben ze een zogeheten loonvordering naar het bedrijf gestuurd, waarmee ze officieel het salaris opeisen.

Sinds Martijn Rozenboom de noodlijdende keten begin september overnam, nadat het Belgische moederbedrijf FNG failliet was gegaan, zijn de lonen niet meer uitbetaald, zegt vakbond AVV. Als het bedrijf de lonen niet alsnog uitbetaalt, vraagt de vakbond namens de werknemers een faillissement aan.

Tegen RetailNews zegt Rozenboom dat het personeel gewoon betaald wordt. Vandaag of morgen krijgen ze een deel, de rest volgt eind van de maand, aldus de eigenaar.

Plunderen

"Vanmorgen hadden 558 werknemers van de 600 werknemers zich al voor de loonvordering gemeld", zegt Martin Pikaart, voorzitter van vakbond AVV. Volgens hem wordt aan niemand loon uitbetaald. "We hebben in ieder geval van niemand gehoord dat ze wel loon uitbetaald krijgen."

Volgens Pikaart zijn twintig à dertig van de 104 Miss Etamwinkels inmiddels gesloten. "Mijn vermoeden is dat het nooit een echt plan was om dit bedrijf voort te zetten, maar leeg te laten plunderen en berooid achter te laten", zegt hij.

Reputaties

Na het faillissement van het moederbedrijf van Miss Etam maakte de Nederlandse tak een doorstart onder de FLV Group van ondernemer Martijn Rozenboom, die meerdere noodlijdende bedrijven heeft overgenomen. In bijna alle gevallen liep dat slecht af, schreef het FD in september.

De curatoren van het faillissement waren op de hoogte van die geschiedenis, zeiden ze toen tegen het FD. "We zijn niet van gisteren." Curator Kees van de Meent zei toen: "Natuurlijk houd je rekening met reputaties rond partijen. Maar als curator heb je de wettelijke taak om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor zo veel mogelijk schuldeisers. En dit is iemand die een substantieel bedrag heeft geboden en betaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl