NOS Nieuws

Wekdienst 7/10: Salaris Oranjes besproken • Familie Verstappen aan het woord

Goedemorgen! De moeder en zus van Nicky Verstappen zijn vandaag aan het woord op de vierde zittingsdag van de zaak tegen Jos B. en de Kamer buigt zich over de begroting van de koning.

Liever luisteren naar de Wekdienst? Dat kan hier:

De dag begint met aardig wat buien. Later wordt het droog en breekt de zon wat vaker door. Het wordt maximaal 14 graden en het waait stevig. Morgen weer veel regen en wind; vrijdag is het even iets droger.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De zaak tegen verdachte Jos B. gaat verder in Maastricht. Op deze vierde zittingsdag zullen de moeder en zus van Nicky Verstappen gebruikmaken van hun spreekrecht. Zo krijgt de familie voor het eerst de kans om zich rechtstreeks te richten tot de rechtbank en de verdachte.
  • De Tweede Kamer bespreekt de begroting van het Koninklijk Huis met premier Rutte. In het Kamerdebat, dat om 19.00 uur begint, wordt onder meer het salaris van de Oranjes besproken.
  • Voor het eerst wordt de Experience Award uitgereikt, een landelijke prijs voor een werknemer of zzp'er die 50 jaar of ouder is. De prijs is bedoeld om vooroordelen over deze groep weg te nemen en hun voordelen te belichten.

Wat heb je gemist?

Nederland kan eindelijk meer gaan testen. Volgens de Landelijke Coördinatiestructuur Testcapaciteit (LCDK) hebben de laboratoria nu voldoende testmaterialen om ruim 51.000 coronatests per dag te doen.

Het gaat om een stijging van 20.000 tests per dag ten opzichte van vorige week. Toch zullen de wachtrijen bij de coronatestlijn nog niet direct oplossen. De GGD heeft nog zeker een week nodig om alle extra tests ook te kunnen afnemen in de teststraat. De koepelorganisatie noemt het een mega-operatie.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Hoe gebruik ik mijn mondkapje nou veilig? En hoe lang duurt nog tot er een vaccin is en we zijn verlost van corona? Deze en veel meer vragen over het coronavirus kwamen gisteren aan bod in Het coronavirus: feiten en fabels; een extra NOS-programma dat voor de zesde keer werd uitgezonden. Hier lees je de antwoorden op jullie vragen terug.

Ook werden er tips gegeven over het dragen van een mondkapje:

Zo draag je een mondkapje en zorg je ervoor dat je bril niet beslaat

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl