Sam Lammers juicht nadat hij de 5-2 heeft gemaakt voor Atalanta tegen Cagliari

Lammers geeft visitekaartje af bij Atalanta, pittig dagje De Vrij met Inter

Sam Lammers heeft in zijn derde wedstrijd voor Atalanta zijn visitekaartje afgegeven. De spits had met zijn eerste Serie A-treffer een aandeel in de 5-2 thuiszege van Atalanta op Cagliari.

Lammers, die bijna drie weken geleden PSV verruilde voor Atalanta, loste na 65 minuten Duvan Zapata af. De Tilburger nam vervolgens in de 81ste minuut de vijfde Atalanta-treffer op fraaie wijze voor zijn rekening door Alessio Cragno met een schaarbeweging te omspelen en de bal in de verre hoek te schieten.

Bij Atalanta, dat in de groepsfase van de Champions League gekoppeld is aan Ajax (op 27 oktober in Bergamo en op 9 december in Amsterdam), stonden Marten de Roon en Hans Hateboer weer in de basis.

Twee goals en twee rode kaarten bij Inter

Internazionale leed met Stefan de Vrij zijn eerste puntenverlies in de Serie A door met 1-1 gelijk te spelen bij Lazio. Met twee rode kaarten en zes gele kaarten was het een hard duel.

Stefan de Vrij en Sergej Milinkovic-Savic schudden elkaar de hand na afloop

Na de goals van Lautaro Martínez (Inter) en Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) werden Lazio-spits Ciro Immobile en Inter-speler Stefano Sensi weggestuurd. Bij het rood van Immobile liepen de gemoederen hoog op omdat Arturo Vidal theatraal neerging.

Atalanta soeverein aan kop

Na drie speelronden in Italïe gaat Atalanta aan de leiding met drie overwinningen. Ze zijn met dertien goals de eerste club sinds AC Milan uit 1972/1973 met minstens twaalf goals na drie speelronden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl