Sam Lammers in februari tijdens het duel Vitesse-PSV
NOS Voetbal

Lammers verruilt PSV voor Atalanta Bergamo

Sam Lammers vervolgt zijn loopbaan bij Atalanta Bergamo. De 23-jarige spits van PSV reist vrijdag naar Italië om de transfer af te ronden. De Eindhovenaren incasseren naar verluidt 9 tot 10 miljoen euro.

Lammers kon zijn nog één jaar lopende contract bij PSV verlengen, maar ging uiteindelijk niet in op die aanbieding.

Afgelopen zondag kreeg Lammers in de eerste competitiewedstrijd, tegen FC Groningen, nog het vertrouwen van trainer Roger Schmidt.

PSV zou in de zoektocht naar een opvolger Eran Zahavi op het oog hebben. Schmidt kent de Israëliër uit de Chinese competitie; de Duitser was coach van Beijing Guoan, Zahavi speelt sinds 2016 bij Guangzhou R&F.

Juventus neemt afscheid van Higuaín

Atalanta werd afgelopen seizoen derde in de Serie A. Bij nummer één Juventus komt er ook een nieuwe spits.

Juventus heeft het tot medio 2021 doorlopende contract van Gonzalo Higuaín afgekocht voor ongeveer 18,3 miljoen euro. Voor de 32-jarige Argentijn was met de nieuwe trainer Andrea Pirlo geen plek meer in de selectie.

Gonzalo Higuaín viert de Italiaanse titel in 2020

Higuaín maakte in 2016 een veelbesproken overstap voor negentig miljoen euro van Napoli naar Juventus. In het seizoen 2018/2019 werd hij verhuurd aan Chelsea en AC Milan. Higuaín kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Inter Miami wordt mogelijk de nieuwe werkgever van Higuaín en Edin Dzeko van AS Roma en Luis Suárez van FC Barcelona worden in Italiaanse media genoemd als zijn opvolger in Turijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl