De buitenkant van het zalencentrum in Tilburg
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Trouwfeest met 180 bezoekers beëindigd in Tilburg

De politie heeft gisteravond in Tilburg een bruiloft vroegtijdig beëindigd. Op het feest waren 180 gasten, volgens de aangescherpte coronaregels is dertig het maximum.

De gasten hebben geen boete gekregen en ook zijn er geen contactgegevens genoteerd. "Dat was onbegonnen werk", zei een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant.

De agenten kwamen rond 21.30 uur af op een melding van overlast en zagen door de deur dat er veel meer dan dertig mensen aanwezig waren. "De agenten zagen dat de coronamaatregelen binnen grof werden overschreden", zegt de woordvoerder.

Marokkaanse bruiloft

De eigenaresse van de feestzaal zegt tegen Omroep Brabant dat er gisteravond minder dan 180 gasten aanwezig waren op het trouwfeest. Op het exacte aantal bezoekers gaat ze niet in.

Volgens de eigenaresse werd er een Marokkaanse bruiloft gevierd. De bezoekers waren in twee groepen verdeeld, waarbij de vrouwen werden ondergebracht in de hoofdzaal en de mannen in een kleinere zaal. De grote zaal zou groot genoeg zijn voor honderden bezoekers.

Vanmiddag is er een nieuw feest met maximaal dertig gasten, stelt de onderneemster.

De gemeente moet nog bepalen of er maatregelen tegen de feestzaal worden genomen.

Advertentie via Ster.nl