NOS Nieuws

23-jarige verdachte aangehouden voor beroving Gordon

De politie heeft in Amsterdam een 23-jarige man aangehouden in verband met de gewelddadige beroving van zanger en tv-presentator Gordon. De politie kon de identiteit van een van de verdachten achterhalen, waarna de man op straat is gearresteerd.

Er zou nog iemand betrokken zijn geweest bij de beroving, zegt de Amsterdamse politie, maar die persoon is voortvluchtig. De politie wil verder geen details over de beroving en het onderzoek bekendmaken.

Gordon werd zaterdagnacht overvallen in zijn appartement in Amsterdam-Zuid. Aan De Telegraaf vertelde hij dat twee indringers hem hebben mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden, waaronder een Rolex-horloge, hebben meegenomen.

'Geslagen, geschopt, vernederd'

De zanger sprak van een nachtmerrie. "Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen."

Gordon wist zich, nadat de indringers waren vertrokken, te bevrijden en alarm te slaan. Beveiligers van een museum in de buurt schakelden de politie in.

In De Telegraaf reageert Gordon opgelucht op de aanhouding van de verdachte. Hij zegt enorm dankbaar te zijn en vindt dat de politie "waanzinnig werk" heeft verricht. "Heel blij dat ze het zo voortvarend hebben aangepakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl