Stan Wawrinka AFP

Stan Wawrinka is op Roland Garros ten koste van Andy Murray doorgedrongen tot de tweede ronde. De Zwitser liet in het duel der drievoudig grandslamkampioenen de Brit kansloos: 6-1, 6-3, 6-2.

Murray en Wawrinka troffen elkaar drie jaar geleden in Parijs voor het laatst op gravel. Die halvefinalepartij werd in vijf sets gewonnen door de Zwitser. Door een slepende heupblessure had Murray sindsdien niet meer op gravel gespeeld.

Deceptie voor Murray

Voor Murray - tegenwoordig de nummer 111 van de wereld - werd zijn rentree een deceptie. De verliezend finalist van 2016 oogde onwennig, serveerde belabberd en sloeg maar tien winners.

Andy Murray Pro Shots

Wawrinka, de kampioen van 2015, hoefde niet diep te gaan en klaarde de klus in honderd minuten.

Zverev moet in ritme komen

Alexander Zverev had het alleen in de eerste set even lastig tegen Dennis Novak. De Duitser - als zesde geplaatst - won uiteindelijk met 7-5, 6-2, 6-4 van de Oostenrijker.

Zverev verloor twee weken geleden op pijnlijke wijze van Dominic Thiem in de finale van de US Open en kwam sindsdien niet meer in actie. De Duitser moest duidelijk even in z'n ritme komen.

Alexander Zverev AFP

Novak liep vlotjes uit naar 5-2, maar daarna begon het te draaien bij Zverev, die op eigen service amper nog punten tegen kreeg. De Duitser won met vijf games op rij alsnog de set en kwam daarna niet meer in de problemen

Italiaanse tiener klopt Goffin

Voor David Goffin is Roland Garros al na één ronde voorbij. De Belgische nummer twaalf van de wereld was niet opgewassen tegen de 19-jarige Italiaan Jannick Sinner: 5-7, 0-6, 3-6.

Normaal gesproken wordt Roland Garros in mei onder een lentezon afgewerkt, maar dat ging vanwege het coronavirus niet door. Het herfstweer in Parijs is even wennen voor de spelers.

Spelers klagen op Roland Garros steen en been over herfstweer Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame