NOS SportAangepast

Op herfstachtig Roland Garros openen Azarenka en Halep sterk

Favoriete Simona Halep en US Open-finaliste Viktoria Azarenka hebben de tweede ronde van Roland Garros bereikt. Normaliter wordt er in mei gespeeld in Parijs. Het was dan ook even wennen aan de gure herfstomstandigheden.

Spelers klagen op Roland Garros steen en been over herfstweer

Zo had Azarenka geen kind aan de Montenegrijnse Danka Kovinic (6-1, 6-2), maar meer problemen buiten de baan. De eerste set werd vanwege regen gestaakt en de speelsters werd gevraagd om op de baan te wachten.

De Wit-Russin weigerde en ging naar binnen. "Ik woon in Florida, ik ben warm weer gewend. Dit is absurd, het is te koud. Waarom zouden we als een stel eenden buiten gaan zitten?"

De onderbreking duurde uiteindelijk een uurtje en daarna was Azarenka, de halvefinaliste van 2013 die speelde in een windjack, snel klaar met Kovinic.

Halep wint op verjaardag

De als eerste geplaatste Halep kwam na een stroeve start (1-3) tegen de Spaanse Sara Sorribes niet in de problemen: 6-4, 6-0. Daarnaast vierde de Roemeense ook nog eens haar 29ste verjaardag.

Halep is ongeslagen sinds de coronastop. Ze boekte haar vijftiende zege op rij en veroverde al de titel op de graveltoernooien in Praag en Rome.

Konta onderuit tegen 16-jarige Gauff

Johanna Konta werd al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Britse nummer negen van de plaatsingslijst - vorig jaar halvefinaliste - boog met 3-6, 3-6 voor Cori Gauff.

De pas 16-jarige Gauff haalde op de Australian Open (2020) en Wimbledon (2019) al de achtste finales. De Amerikaanse is de jongste speelster in het vrouwenschema.

Azarenka stuit in de volgende ronde op Anna Karolína Schmiedlová. De Slowaakse versloeg de 40-jarige Venus Williams, de verliezend finaliste van 2002, met 6-4, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl