Anne Terpstra is voor de zesde keer Nederlands kampioen
NOS Wielrennen

Mountainbikester Terpstra grijpt zesde Nederlandse titel, Vader prolongeert titel

Mountainbikester Anne Terpstra is in Sittard voor de zesde keer Nederlands kampioen geworden. De 29-jarige Zeeuwse, die in 2019 niet meedeed, bleef uittredend kampioen Anne Tauber ruim voor.

Terpstra, die eerder in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2018 won, domineerde de race. Ze stoof direct weg en liep elke ronde wat verder uit.

Tauber streed met Sophie von Berswordt om het zilver. Een lekke band veroordeelde Tauber tot een inhaalrace, maar op het moment dat ze Von Berswordt weer in het vizier kreeg, brak die haar ketting.

Het brons ging naar Lotte Koopmans.

Wereldkampioene veldrijden wint nu als belofte

Bij de beloften prolongeerde Ceylin del Carmen Alvarado haar titel.

De 22-jarige Alvarado werd begin dit jaar wereldkampioen veldrijden bij de elite, maar ze vertelt dat niveau op de mountainbike nog niet aan te kunnen:

Wereldkampioene veldrijden doet op mountainbike nog mee als belofte

Bij de mannen verdedigde Milan Vader zijn nationale titel met succes. De 24-jarige Middelburger reed soeverein naar de zege.

Vader verhuisde zeven jaar geleden naar Limburg om veelvuldig te kunnen trainen op de baan in Sittard. Voor de mondiale nummer acht kende het parcours dus geen geheimen en dat bleek.

Jeroen van Eck werd tweede, het brons was voor Erik Groen.

Europees kampioen Mathieu van der Poel, die in 2018 de Nederlandse titel pakte, deed net als vorig jaar niet mee.

Zowel Vader, die op de EK brons veroverde, als Van der Poel heeft al een nominatie voor de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio op zak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl