Lewis Hamilton EPA

Lewis Hamilton heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Rusland zijn klasse weer getoond. De Mercedes-coureur zette alle concurrenten op flinke achterstand. Hamilton noteerde 1.33,279 als beste rondetijd.

Zijn teamgenoot Valtteri Bottas, snelste in de eerste trainingen op vrijdag, gaf als nummer twee 0,776 seconde. Max Verstappen liet zien dat de Red Bull wel vorderingen maakt.

Snelle eerste sector

De Nederlander was zaterdag razendsnel in de eerste sector van het circuit in de Russische badplaats. Dat leidde door de drukte op het circuit nog niet tot een snelle complete ronde.

Verstappen moest het doen met 1.34,306, een rondje dat hij halverwege de training neerzette. De zesde plaats op een seconde van Hamilton was zijn deel.

Uitslag derde vrije training GP Rusland

Hamilton liet vrijdag nog niet het achterste van zijn tong zien. De wereldkampioen, die zondag het recordaantal GP-zeges van Michael Schumacher (91) kan evenaren, was zaterdag wel bij de les. De zesvoudig wereldkampioen was de enige die (ruim) onder de 1 minuut en 34 seconden dook.

Carlos Sainz was zaterdag in de afsluitende training de nummer drie achter het Mercedes-duo Hamilton en Bottas. De Spanjaard zat met de McLaren slechts vierhonderdste van een tel achter Bottas.

Meevaller

Voor Ferrari was het optreden van Sebastian Vettel een meevaller. De Duitser, die na dit seizoen vertrekt bij de Italiaanse renstal, zette de zevende tijd neer. Hij was drie tienden sneller dan zijn teamgenoot Charles Leclerc (twaalfde).

Om 14.00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland.

STER reclame