Nairo Quintana (Arkea) AFP

Naar aanleiding van de huiszoeking bij wielerploeg Arkéa-Samsic door de OCLAESP, een Franse instantie die misdrijven tegen de volksgezondheid en het milieu bestrijdt, blijven de arts en fysiotherapeut in voorlopige hechtenis. Dat heeft de openbare aanklager van de rechtbank in Marseille laten weten.

Bij het tweetal zijn vele gezondheidsproducten, waaronder medicijnen, gevonden. Het belangrijkste dat werd aangetroffen in de persoonlijke spullen van het duo was een methode die als doping kan worden gekwalificeerd.

De spullen werden afgelopen woensdag gevonden in een hotel in Megève. Daar kreeg de ploeg van kopman Nairo Quintana tijdens de Tour bezoek van de OCLAESP.

Renners verhoord

Agenten hebben dinsdag ook enkele renners van Arkéa-Samsic verhoord. Om welke renners het ging wilde de aanklager van de rechtbank in Marseille niet bekendmaken. Hij wilde wel kwijt dat de spullen die zijn gevonden reden zijn voor een uitgebreid onderzoek.

Mochten de dokter en de fysiotherapeut schuldig worden bevonden dan riskeren ze een maximale celstraf van vijf jaar en een boete van 75.000 euro.

Als renners doping hebben gebruikt, kunnen ze maximaal vijf jaar de cel in en een boete van 375.000 euro opgelegd krijgen.

STER reclame