AFP

De Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres heeft excuses aangeboden aan medewerkers die zich op haar redactie onveilig hebben gevoeld. Het is de eerste keer dat ze zich publiekelijk uitspreekt over beschuldigingen van een verziekte werksfeer, intimidatie en racisme.

In een verklaring aan het begin van het 18de seizoen van het praatprogramma, die alvast online is gezet, zegt de comedian sorry tegen de getroffenen en dat ze "verantwoordelijkheid neemt voor wat er bij mijn show gebeurt".

Kijk hieronder zelf wat DeGeneres erover zegt:

"Ik ben erachter gekomen dat er dingen zijn gebeurd die nooit hadden mogen gebeuren", zegt DeGeneres. "Ik weet dat ik in een bevoorrechte en machtige positie zit. Ik besef dat daar ook verantwoordelijkheid bij hoort."

Volgens de host zijn er maatregelen genomen. Mogelijk doelt ze daarmee op het ontslag van drie producenten deze zomer, die al sinds het begin van de talkshow in 2003 bij het team zaten.

Begrafenis

DeGeneres kwam deze zomer onder vuur te liggen na meerdere artikelen van Buzzfeed over een verziekte werksfeer. Zo zou een medewerker zijn ontslagen omdat hij vrije dagen had opgenomen om een begrafenis van een familielid bij te wonen. Eind juli verontschuldigde ze zich over de aantijgingen al in een brief aan haar personeel.

De populaire The Ellen DeGeneres Show is sinds 2003 op de buis. In Nederland zendt RTL het programma uit.

STER reclame