Silvester van der Water Pro Shots

Silvester van der Water heeft van Heracles Almelo een "maximale boete" gekregen voor het wegblijven bij de uitwedstrijd zondag tegen Willem II (4-0 nederlaag). Hoe hoog zijn geldstraf is, wil de club niet bekendmaken.

De 23-jarige aanvaller wilde vanmorgen gewoon meetrainen bij Heracles, nadat hij zich de woede van de club op de hals had gehaald door zich zaterdagavond in een kort WhatsApp-bericht naar trainer Frank Wormuth af te melden voor het duel met Willem II.

"Hij heeft daarmee zijn medespelers, de staf en onze supporters en sponsors in de steek gelaten. Dat is niet te accepteren", aldus technisch directeur Tim Gilissen.

Stinkende best doen

Van der Water wil graag een transfer maken naar Orlando City, maar Heracles houdt een van zijn beste spelers voorlopig aan zijn contract. "Hij werkt voor ons en moet zijn stinkende best doen", zei technisch directeur Tim Gilissen zondag al.

Technisch directeur Gilissen zit met vraagtekens over Van der Water

Van der Water mocht maandag niet meetrainen met de selectie. Gilissen: "We hebben hem terug naar huis gestuurd om verder na te denken over zijn gedrag. Hij heeft een individueel programma meegekregen. Woensdag gaan we opnieuw met elkaar in gesprek."

Frustraties bij Van der Water

Op zijn beurt hekelt Van der Water weer de werkwijze van Heracles in de onderhandelingen met Orlando. "Helaas dat het zo moet gaan", zei hij zondagavond tegen RTV Oost.

"We hebben uitvoerig gesproken over hoe we omgaan met aanbiedingen van Orlando. Daar zijn duidelijke afspraken over. Toen ik zaterdag hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando, nam ik deze beslissing", aldus Van der Water.

STER reclame