Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - ADO Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Heracles heeft op eigen veld een probleemloze zege geboekt op ADO Den Haag. Een eentonige wedstrijd werd door de club uit Almelo met 2-0 gewonnen.

De befaamde scouting van Heracles kon afgelopen zomer weer aan het werk, nadat topscorer Cyriel Dessers (verkocht aan Genk) en Mauro Junior (teruggekeerd naar PSV) waren vertrokken. Maar ook zonder alle doelpunten en creativiteit van het tweetal ontbrak het de thuisclub totaal niet aan vertrouwen.

Onder aanvoer van de bij vlagen ongrijpbare Silvester van der Water was het een wonder dat ADO zonder kleerscheuren de rust haalde. De nieuwe trainer Aleksandar Rankovic had met ADO geen partij verloren in de voorbereiding, maar kwam nu amper in het stuk voor met liefst zeven debutanten in de ploeg.

Zijn collega Frank Wormuth zag nieuweling Rai Vloet daarentegen wel een hoofdrol opeisen, door vlak na rust een hoekschop van Van der Water steenhard binnen te koppen (1-0).

Supporters van Heracles houden zich keurig aan de corona-voorschriften Pro Shots

Met een beetje geluk duwde Van der Water twintig minuten voor tijd de tweede Almelose treffer in het lege doel. Nadat Michiel Kramer de eerste ADO-kans van de wedstrijd voorlangs zag gaan, kreeg Van der Water de bal uit de door hemzelf opgezette counter plotseling weer voor zijn voeten.

Mede door een rode kaart voor Boy Kemper (tweemaal geel) was het daarna voor ADO al snel een verloren zaak. Het Heracles-publiek kreeg nog een glimp te zien van Dessers' opvolger Sinan Bakis. De Turkse spits die nog niet fit genoeg was om te starten, was kort na zijn entree bijna trefzeker na een dieptebal van Jeff Hardeveld.

Luca de la Torre had zijn debuut eveneens nog kunnen opluisteren met een treffer, maar verzuimde het tandeloze ADO in de laatste minuut nog meer pijn te doen door de bal hard over te schieten.

Bekijk hieronder de reacties van Frank Wormuth, Silvester van der Water en Aleksandar Rankovic:

Heracles tevreden, uitblinker Van der Water bevestigt Amerikaanse interesse
Statistieken Heracles-ADO Den Haag

STER reclame