Bryson DeChambeau wint het US Open Pro Shots

Golfer Bryson DeChambeau heeft voor het eerst in zijn carrière een major gewonnen. De 27-jarige Amerikaan bleef op de slotdag van het 120ste US Open met -6 Matthew Wolff zes slagen voor.

DeChambeau won op de PGA-tour al zes titels en boekte op de Europese tour één toernooizege. Op de majors wilde het tot dit seizoen nog niet vlotten. Hij miste in veertien pogingen zes keer de cut en eindigde nooit in de toptien. Dit seizoen werd hij echter al knap vierde op het PGA Championship.

DeChambeau geeft op slotdag direct gas

DeChambeau begon als nummer twee aan de slotdag op twee slagen van Wolff, die pas z'n tweede major speelde. Al na vijf holes was DeChambeau de nieuwe leider.

Er volgde een verbeten strijd, waarin de spelers elkaar weinig toegaven. Op de achtste hole moesten beiden een bogey noteren en op de negende hole waren ze beiden goed voor een knappe eagle.

The Scientist

De pas 21-jarige Wolff kreeg het op de lastige banen van Winged Foot steeds moeilijker. Hij ging geforceerd spelen, raakte gefrustreerd en verloor langzaam maar zeker terrein.

DeChambeau, een natuurkundige die ook wel The Scientist genoemd wordt, bleef rustig, was op dreef met zijn driver en en bleef met zijn berekenende spel als enige onder par op de slotdag, zowel met zijn totaal (-6) als met zijn slotronde (-3).

STER reclame