Dustin Johnson
NOS Sport

Golfer Johnson bezwijkt niet onder druk en sleept hoofdprijs binnen

Dustin Johnson heeft het slottoernooi van de Amerikaanse tour gewonnen. De Amerikaan pakte daarmee niet alleen een blinkende trofee, maar ook nog eens ruim 12,5 miljoen euro. Dat is het grootste geldbedrag dat jaarlijks door een individuele sporter op een evenement te verdienen is.

"Het gaat me niet zozeer om het geld als wel de prestige", aldus de winnaar. "Ik wil al heel lang heel graag kampioen zijn. Het gaat mij om bekers en zeges."

Aan het slottoernooi in Atlanta deden de dertig bste spelers van dit seizoen in de PGA Tour mee. Johnson, de nummer een van de wereld, hield in de vierde en laatste ronde zijn voorsprong met succes vast.

De 36-jarige golfer begon op -10 aan het toernooi.

Voor de allesbeslissende slotronde had Johnson vijf slagen voorsprong op z'n landgenoten Xander Schauffele en Justin Thomas.

Na negen holes stond Johnson nog drie slagen voor en met twee holes te spelen was de marge twee slagen. Johnson bezweek echter niet onder de druk en bleef z'n landgenoten na een birdie op de laatste hole drie slagen voor (-21 om -18).

Met de hoofdprijs benadrukt Johnson nog maar eens in topvorm te zijn. Vorig jaar liet hij zich opereren aan zijn linkerknie en daarna speelde hij speelde amper toernooien. Vervolgens legde ook de coronapandemie de Amerikaanse tour stil.

Na de hervatting was Johnson als herboren en speelde hij zijn beste golf ooit. Hij behaalde twee overwinningen, werd twee keer tweede en veroverde de nummer 1-positie op de wereldranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl