Bekijk hier de samenvatting van PSV - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vorige week tegen FC Groningen betekende een blunder van de nieuwe PSV-keeper Yvon Mvogo al een tegendoelpunt en tegen FC Emmen ging de doelman weer in de fout. Opnieuw had zijn blunder geen fatale gevolgen. Invaller Maxi Romero werd in blessuretijd matchwinner: 2-1.

De voetbalvisie van trainer Roger Schmidt was in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen soms te zien bij PSV. Het snel heroveren van de bal lukte aardig, eenmaal in balbezit oogde het flets.

Madueke wijst PSV de weg

Mohamed Ihattaren keerde ten koste van Mauro Júnior terug in de basis. De middenvelder zorgde met een pegel voor het eerste gevaar, maar het schot werd gestopt door Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Dankzij een intikker van Noni Madueke op aangeven van Philipp Max ging PSV alsnog met 1-0 de rust in.

Emmen sloeg na rust op een strookje van 30 à 40 meter de tenten op. Het compacte kampement was voor PSV een onoplosbaar labyrint. De Drenten vatten moed, maar creëerden niets.

Doelman Mvogo hielp een handje door een verre terugspeelbal van Max in zijn doel te laten rollen. Aan de andere kant leek Telgenkamp de Drentse held te worden door tot twee keer toe te redden op inzetten van Donyell Malen, maar diep in de extra tijd kopte Romero PSV alsnog naar de winst.

Mvogo voelt zich schuldig: 'Ben beter dan dit'

"Ik voel me schuldig", zei doelman Mvogo na afloop. "Ik was al bezig met de volgende pass. Ik kan het niet uitleggen, niet te geloven, moet het terugzien. Ik ben blij dat we toch nog hebben gewonnen. Ik ben beter dan dit, het team is beter dan dit."

De 26-jarige Zwitser kwam op voorspraak van trainer Roger Schmidt naar Eindhoven. Hij wordt gehuurd van RB Leipzig. "Natuurlijk was dit niet goed, maar ik ben ervan overtuigd dat hij nog laat zien dat hij een zeer goede doelman is", aldus Schmidt.

Kijk hieronder naar de reactie van PSV-coach Roger Schmidt, Yvon Mvogo en Emmen-trainer Dick Lukkien.

Statistieken PSV-FC Emmen

STER reclame