Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Een energiek ogend PSV is het nieuwe seizoen begonnen met een zege in Groningen (1-3). Hoewel het begin onder de nieuwe trainer Roger Schmidt daarmee veelbelovend is, werd ook duidelijk dat de Eindhovenaren de nieuwe speelstijl van de Duitser nog niet helemaal onder de knie hebben.

Waar de rentree van Arjen Robben voor de Groningers ontaardde in een enorme anticlimax, begon 'Kapitel Schmidt' voor de Eindhovenaren een stuk voortvarender. Een hoofdstuk dat in het teken moet staan van spectaculair en aanvallend voetbal, dat na enkele magere jaren ook weer het nodige zilverwerk moet opleveren.

Schmidt had in zijn basisopstelling geen plaats voor de trouwe kracht Nick Viergever, de dure Bruma en het grote talent Mohamed Ihattaren. Over de instelling van laatstgenoemde was de veeleisende oefenmeester tijdens de voorbereiding niet te spreken.

Rosario

Wel keerde Donyell Malen terug na een knieblessure, stond er met Yvon Mvogo een nieuwe keeper in het doel en onderscheidde de vorig seizoen zo bekritiseerde Pablo Rosario zich in positieve zin.

De diepgang die Rosario in het Eindhovense spel bracht, leverde ook de eerste Eindhovense treffer op. Op aangeven van de middenvelder kapte Cody Gakpo zich handig vrij, waarna hij Sergio Padt met een hard schot in de korte hoek verschalkte. Het was de fase waarin Groningen de trieste aftocht van zijn geblesseerde aanvoerder Robben nog aan het verwerken was.

Deceptie voor Robben: hij valt geblesseerd uit bij rentree Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Padt had zich in de openingsfase al eens onderscheiden toen eerst Malen en daarna in de rebound Mauro Junior een grote kans op de openingstreffer kreeg. De thuisploeg zette daar voor rust alleen pogingen van afstand tegenover.

Een keerzijde van de risicovolle opbouw met Mvogo was dat PSV kort na rust in grote problemen kwam, toen de keeper bij een doeltrap voor een 'voetballende' voortzetting koos. Nota bene Tomas Suslov, de debuterende vervanger van Robben, profiteerde van het geklungel in het eigen strafschopgebied.

De individuele kwaliteiten van PSV gaven de doorslag in het vervolg van het duel. Malen mikte na een knap passje van Noni Madueke tussen de benen door van Padt (1-2), die later na een hard schot van Malen tegen de paal nog diens zwak genomen penalty keerde. Maar met een droge knal in de hoek forceerde de sterk spelende Gakpo alsnog de beslissing.

Kijk hieronder naar de reacties van Roger Schmidt, Donyell Malen en Danny Buijs.

Statistieken FC Groningen-PSV

STER reclame