Tannane leidt Vitesse naar verdiende thuiszege op Sparta

Bekijk hier de samenvatting van Vitesse - Sparta

Vitesse heeft ook z'n tweede duel van het seizoen gewonnen. De Arnhemmers klopten in eigen huis, met coach Edward Sturing op de bank als invaller voor de positief op het coronavirus geteste trainer Thomas Letsch, Sparta Rotterdam met 2-0.

Na een tam begin van beide ploegen zorgde Oussama Tannane na een klein halfuur plots voor vuurwerk. Vanaf een meter of dertig joeg hij een vrije trap achter doelman Benjamin van Leer, die kansloos was op de van hem wegdraaiende kanonskogel.

Na afloop vertelde Tannane dat het bijzondere effect geen toeval was, maar dat hij regelmatig traint op het schieten van een 'zwabberbal':

Tannane oefent op 'zwabberbal' met materiaalman: 'Soms vliegt-ie de bosjes in'

Amper twee minuten later had Mohamed Rayhi, door Lennart Thy met een omhaal de diepte ingestuurd, de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn wippertje rolde net naast het Vitesse-doel. Een tweede tegenvaller kreeg Sparta kort voor rust te verwerken: Michael Heylen incasseerde zijn tweede gele kaart en kon inrukken.

Na rust hadden de gasten weinig meer in te brengen tegen Vitesse, dat er echter niet in slaagde verder afstand te nemen, al waren er wel kansen voor Lois Openda en Oussama Darfalou. Uiteindelijk besliste Armando Broja de wedstrijd door uit de rebound na een afstandsschot van uitblinker Tannane te scoren.

Sturing: 'Woensdag bleken heel veel mensen in de staf besmet te zijn'