NOS Voetbal

Nederlands talent Hoever (18) voor bijna elf miljoen van Liverpool naar Wolves

Ki-Jana Hoever maakt in de Premier League de overstap van Liverpool naar Wolverhampton Wanderers, dat zo'n tien miljoen pond (omgerekend bijna elf miljoen euro) betaalt voor de 18-jarige Nederlander.

De verdediger heeft een contract voor vijf seizoenen ondertekend bij de Wolves, de club die vorig jaar knap als zevende eindigde in de Engelse competitie. Hoever, die de naar Tottenham Hotspur vertrokken Matt Doherty opvolgt, liet in een eerste reactie vanuit Wolverhampton weten erg blij te zijn met de transfer.

Hij vertrok in de zomer van 2018 van de jeugdopleiding van Ajax naar die van Liverpool, maakte - tegen de Wolves nota bene - op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste in de FA Cup en maakte de eerste landstitel van Liverpool in dertig jaar mee, maar van een debuut in de Premier League kwam het niet.

8 januari 2019: de 16-jarige Hoever debuteert voor Liverpool in de FA Cup:

Hoever (16) maakt Liverpool-debuut

Wel speelde de geboren Amsterdammer naast duels in de FA Cup twee wedstrijden in het andere Engelse bekertoernooi, de League Cup, en zat hij op de bank bij het winnen van de wereldbeker voor clubteams en de Europese Supercup.

Hoever maakt ook al jarenlang onderdeel uit van de nationale jeugdselecties. In mei 2019 veroverde hij de Europese titel met Oranje onder 17 en vorig seizoen werd hij met dat team vierde op het WK in Brazilië.

Jota van Wolves naar Liverpool

Volgens meerdere Engelse media, waaronder de BBC, bewandelt Diogo Jota de omgekeerde weg. De 23-jarige Portugese buitenspeler vertrekt naar verluidt voor een bedrag van zo'n 45 miljoen euro van de Wolves naar Liverpool en tekent er een verbintenis van vijf seizoenen.

Vrijdag maakte de Engelse landskampioen al bekend dat het middenvelder Thiago Alcántara van Bayern München heeft overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl