Doelpuntenmaakster Roord na zege op Rusland: 'Winst is het belangrijkste'

Sarina Wiegman weet dat de Nederlandse voetbalvrouwen na de nipte zege op Rusland in Moskou (1-0) de Europese titelstrijd niet meer kunnen mislopen. "Het is mooi dat we ons op 23 oktober in Groningen tegen Estland definitief kunnen plaatsen. We staan er geweldig voor", zei ze vanuit Rusland na de zevende zege op rij in de kwalificatiestrijd.

De Russinnen bleken een taaie tegenstander, die amper aanvallende intenties had. Wiegman zag een goede eerste helft van haar ploeg, die zes maanden geleden voor het laatst bij elkaar was. "Het oogde aan onze kant fris en energiek. Over de eerste helft was ik zeer tevreden", keek ze terug.

Over de tweede helft was de bondscoach een stuk minder te spreken. "We wilden het spel uit de eerste helft voortzetten, maar het zag er heel anders uit. Het verval was heel groot. We creëerden weinig, waren slordig aan de bal. Ook de speelsters die heel balvast zijn."

Wiegman: 'Tevreden met drie punten, verval groot'

Ook doelpuntenmaakster Jill Roord constateerde dat Oranje het niveau van de eerste 45 minuten niet kon vasthouden. "Het was een moeizame zege. De Russinnen zakten heel erg ver in, hadden niet de intentie om te voetballen. Dat maakte het moeilijk."

Roord had vooraf al het vermoeden dat het geen leuk potje zou worden in Rusland. "Ze hebben echt geen enkele intentie om een kans te creëren. Het was voor ons lastig er doorheen te voetballen. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Plaatsing kan ons niet meer ontgaan."

Roord, die met een prachtig schot de 1-0 op het scorebord verzorgde, was ook kritisch over het eigen optreden. "Er was weinig ruimte, maar zeker na rust was ons tempo te laag", concludeerde de middenveldster.

Aanvalster Lineth Beerensteyn, tegen Rusland spelend als rechtsback, vond ook dat Oranje het lastig had. "We zijn zeker niet tevreden over deze wedstrijd. We weten dat we veel beter kunnen voetballen, maar in de tweede helft kon je goed zien dat de Russinnen helemaal niets meer deden. Ze bleven op hun positie staan. Dan wordt het lastig."

Beerensteyn na zege Oranjevrouwen: 'Niet tevreden over deze wedstrijd'

STER reclame