Terrassen op het Leidseplein in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Cafés in westen van het land moeten om 01.00 uur dicht, om middernacht lampen aan

In zes regio's in het westen van het land wordt het late cafébezoek ontmoedigd. Om middernacht gaan de lampen aan en de muziek uit en mogen er geen bezoekers meer naar binnen. Een uur later moet de zaak leeg zijn. Haagse bronnen melden aan de NOS dat het kabinet op die manier het stijgende aantal coronabesmettingen wil tegengaan.

Vanavond is er overleg geweest tussen het kabinet en de voorzitters van zes veiligheidsregio's waar de cijfers te hoog zijn. Morgen worden de maatregelen verder uitgewerkt. Morgenavond worden de nieuwe regels op een persconferentie toegelicht door premier Rutte en minister De Jonge.

Minder mensen in zaal

Ook het maximale aantal mensen dat aanwezig mag zijn in een zaal, zoals een feestlocatie, wordt teruggebracht. Nu is de maximale groepsgrootte nog 100, dat wordt 50.

De regio's waar de extra maatregelen gaan gelden zijn Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

Gisteren werd al bekend dat er in enkele Nederlandse regio's extra coronamaatregelen nodig zijn, omdat het aantal besmettingen in deze gebieden te hoog oploopt. Minister De Jonge zei dat het "echt niet" de goede kant op gaat met de besmettingen. Gisteren kwamen er 1500 besmettingen bij en vandaag werden er 1756 nieuwe besmettingen gemeld.

Het kabinet wil het liefst met regionale maatregelen het virus terugdringen, omdat landelijke maatregelen ook regio's treffen waar veel minder coronagevallen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl